AKTUELLA YOGAKURSER

BARNYOGA

YOGA FÖR UNG & VUXEN

TONÅRSYOGA

YINYOGA

Sagt av barn om BARNYOGA

Det är lugnande, man kan bara vara sig själv, inget är rätt och fel med yogan.

Det är avslappnande och skönt.

Det är enklare att somna.

Jag har lärt mig olika sätt att andas för att slappna av, jag använder det när jag ska sova.

Deltagare 9 år

När jag kommer till yogan är jag alldeles sprallig i magen men sen blir jag lugn. 

Jag sätter mig på mattan och då blir jag mindre sprallig.

En gång gjorde vi rörelser till en sång. Vi sjöng "I am happy I am good"

Det var härligt!

Deltagare 10 år

Avslappningen är så skön, det är lugnt och man blir lugn.

Jag längtar till yogan.

Vi fick sjunga och rita, det var roligt. 

När jag blir stor ska jag bli yogalärare, för då kan jag göra yoga varje dag

Deltagare 5 år

Sagt av ungdomar om TONÅRSYOGA

Yogaklassen är en tid när man kan koppla av och ha en lugn stund i en stressig vardag.

Det är skönt att vara inne i sig själv lite.

Det känns skönt och lugnt efteråt.

Deltagare 12 år

Yogan har hjälpt mig att hitta nya sätt att varva ner själv, men också att lägga alla måsten åt sidan en stund och bara känna in hur jag känner just nu.

Deltagare 18 år

Jag mår alltid så bra och känner mig så lugn efter yogan.

Deltagare 11 år

Sagt av föräldrar

Barnyogan ger mitt barn ett utrymme för stillhet och andrum i en annars ganska jäktad vardag. Mina barn spenderar en stor del av sin fritid framför sina skärmar och ges sällan tillfälle till att ”bara vara”, att lyssna och känna efter inåt. De möter ett ständigt flöde av information under hela sin vakna tid och har många budskap att ta ställning till. Yogan känns som ett avslappnat alternativ till andra aktiviteter som utifrån mitt perspektiv ofta förenas med krav på prestation. Givetvis har yogan även fysiska fördelar som att stärka balans och koordination men jag ser den meditativa delen som mest givande för just mitt barn.
Jag kan varmt rekommendera Johannas barnyoga. Johanna är en varm, lekfull, öppen och trygg lärare. Jag har stort förtroende för henne.

Karin

Jag tror det är nyttigt för min dotter att lära sig vara närvarande i stunden och bara vara med sig själv utan en massa yttre intryck. De blir så matade med information från alla håll idag att de behöver lära sig stänga av inflödet för att kunna få återhämtning. 

Michaela

Jag ville att min ena dotter skulle testa yoga just för att hon tränar så mycket högintensiv träning som är väldigt tävlingsinriktad. Yogan blir en motvikt till det. 


Min andra dotter ville jag skulle få testa yoga för att komma i kontakt med sig själv och lära sig olika avslappningsövningar då hon ofta "galopperar" iväg i sina tankar och lätt kan känna oro och stress. Hon har också sömnsvårigheter. Hon använder sig av de olika övningar som hon lärt sig på yogan och det hjälper henne i vardagen.

Lisa

Sagt av deltagare om YINYOGA

Jag har prioriterat yinyoga på söndagkvällarna. Det är så härligt och varje gång blir jag förundrad över effekten. Tycker inte jag är speciellt stressad/uppe i varv, börjar lägga mig i positionerna (deltar via Zoom) och någonting händer efter ett tag. 

Deltagare Seasonal Yinyoga       HT- 2021

Efter 90 minuter är jag som en ny människa. Allt omkring mig är lugnare och klarare. Perfekt att starta ny vecka med. Tacksam!

Deltagare Seasonal Yinyoga       HT- 2021

unsplash