WEBBKURSER


YOGA VAR DU VILL, HUR MYCKET DU VILL, PÅ DINA VILLKOR

INTRODUKTIONSKURSER I TONÅRSYOGA


Nu finns två webbkurser för tonåringar som vill prova på vad yoga är för något. Kurserna innehåller kortare yogaklasser och övningar som tonåringen kan göra hemma eller var man än befinner sig. De är korta just för att öka chansen att yogan blir av.  I kurserna får tonåringen också veta lite om varför vi gör övningarna och hur yoga kan hjälpa till i tonåringens vardag.


Kurserna har olika teman:

 • "lugn & ro" som fokuserar på att lugna ner kroppen för att minska ångest, oro och förbättra sömnen
 • "höj energin" som fokuserar på att få igång flöde i kropp och knopp och pigga upp samtidigt som vi balanserar nervsystemet 


Tillgång till kurserna så länge ni vill. Tonårsyoga "lugn & ro"
Introduktionskurs


Kursens tema är ”lugn & ro” och tonåringen kommer att få tips på övningar hen kan prova att göra i sin vardag när hen känner sig stressad eller uppe i varv och kanske behöver hjälp att fokusera eller hjälp att sova. Övningarna fungerar också vid oro och kan hjälpa tonåringen att hantera ångest.


Kursen innehåller:

 • Yogaklass mot stress & oro, 40 minuter
 • Yogaklass mot stess & oro, 17 minuter
 • Tonårsyogaklass för styrka & motståndskraft, 18 minuter

 • Tonårsyoga, stretch & nedvarvning, 13 minuter

 • Lugnande andning, 6 minuter

 • Tonårsyogasekvens 18 minuter (stretcha axlar, nacke och skuldror)

 • Avslappning, 14 minuter

 

Under sidan Inspiration finns några smakprov på inspelningar i webbkursen.

Kursen kommer iform av en e-post för att hålla allt samlat på ett enkelt och överskådligt sätt. I e-posten blandas text med länkar till inspelade yogaklasser och andra yogaövningar. 


Tillgången till webbkursens innehåll är inte tidsbegränsad. Ni har tillgång till inspelade yogaklasser och övningar och kan göra dem om och om igen så länge ni vill. 


Pris: 450 kr

Erbjudande: Om ni köper båda introduktionskurserna i tonårsyoga ("lugn&ro" och "höj energin") samtidigt får ni ett reducerat pris.

Pris för båda kurserna blir då 700 kr.


JUL-erbjudande 2023: Fram till den 15 december 2023 får du 50% rabatt när du köper båda kurserna ("lugn&ro" och "höj energin").

Pris: 450 kr. Ange JUL 2023 i meddelanderutan i formuläret. 


Köp av webbkursen görs genom att fylla i formuläret längre ner på sidan. 

Inom några dagar kommer en faktura för vald/valda webbkurs att dyka upp i din e-postbrevlåda. När vi registrerat din inbetalning av valda webbkurser kommer vi skicka webbkurserna med e-post till din angivna e-postadress. Tonårsyoga "höj energin"
Introduktionskurs


Kursens tema är ”höj energin” och tonåringen kommer i den här kursen att få tips på övningar som hen kan prova att göra i sin vardag när hen känner sig trött och seg, kanske även lätt deppig eller lite nedstämd. Övningarnas mål är att få kroppen att spruta ut härliga må-bra-hormoner som gör att vi lättare känner oss piggare och gladare.


Kursen innehåller:

 • Yogaklass för att höja energin, 13 minuter

 • Glädjens andning 1,5 minut

 • Enkel solhälsning 2,5 minuter

 • Avslappning med klangspel, 10 minuter

 • Meditation för mer glädje och kärlek, 8 minuter

 • Självpepp för tonåringar (affirmationer)

 

Under sidan Inspiration finns några smakprov på inspelningar i webbkursen.

Kursen kommer iform av en e-post för att hålla allt samlat på ett enkelt och överskådligt sätt. I e-posten blandas text med länkar till inspelade yogaklasser och andra yogaövningar. 


Tillgången till webbkursens innehåll är inte tidsbegränsad. Ni har tillgång till inspelade yogaklasser och övningar och kan göra dem om och om igen så länge ni vill. 


Pris: 450 kr

Erbjudande: Om ni köper båda introduktionskurserna i tonårsyoga ("lugn&ro" och "höj energin") samtidigt får ni ett reducerat pris.

Pris för båda kurserna blir då 700 kr.


JUL-erbjudande 2023:Fram till den 15 december 2023 får du 50% rabatt när du köper båda kurserna ("lugn&ro" och "höj energin").

Pris: 450 kr. Ange JUL 2023 i meddelanderutan i formuläret.


Köp av webbkursen görs genom att fylla i formuläret längre ner på sidan.  

Inom några dagar kommer en faktura för vald/valda webbkurs att dyka upp i din e-postbrevlåda. När vi registrerat din inbetalning av valda webbkurser kommer vi skicka webbkurserna med e-post till din angivna e-postadress. 


Kan 10 minuters yoga verkligen göra nån skillnad? 

Svar: Ja!


Idag finns det en hel del forskning på effekterna av yoga, mindfulness och meditation. Till exempel tittade man i en studie från hösten 2020 på 8-10 åringar som under en 8 veckors period fick prova att yoga i skolan 10 minuter om dagen.

Man ville mäta ångestnivåerna på barnen för att det är mycket ångest hos barn idag. Många barn oroar sig för nått som har varit eller nått som ska komma sen.

Studiens resultat visade att så lite som 10 minuter yoga om dagen i 8 veckor gav en signifikant minskning av ångest hos barnen.

Sagt av tonåringar om TONÅRSYOGA

Jag tycker att yogan har gett mig ett slags lugn. Det bästa har varit avslappningen på slutet. Jag har lärt mig flera olika tekniker för att lugna ner mig m.m.

Deltagare 13 år

Det bästa med yogan har varit att ha fått en lugn stund att bara fousera på att varva ner. Andningsövningarna hjälper mycket när det är stressigt i vardagen.

Deltagare 18 år

 Jag har under en lång tid haft problem med stress, mycket beroende på skolarbetet. Jag visste inte riktigt hur jag skulle komma bort från det. Men jag är nästan säker på att yogan är anledningen till att jag nu i efterhand känner mig mycket lugnare. Det var skönt att ha en dag i veckan då man visste att man bara kunde komma bort från allt det jobbiga.

Deltagare 15 år

VEM KAN YOGA?


Behöver jag vara vig och stark för att yoga? Jag tror inte min kropp kan klara såna där utmanande positioner. 

Det är lätt hänt att man tänker så om man är ny på yoga. Hör mig berätta om varför du kan släppa dessa tankar när det kommer till yoga.

Köpa webbkurs

För att köpa webbkurs fyller du i samtliga fält i formuläret. Om du önskar köpa båda introduktionskurserna i tonårsyoga så kryssar du i båda rutorna. Du får automatiskt det reducerade priset då.

Inom några dagar kommer en faktura för vald/valda webbkurser att dyka upp i din

e-postbrevlåda. När vi registrerat din inbetalning av valda webbkurser kommer vi skicka webbkurserna med e-post till din angivna e-postadress. 


Betalning och efterföljande e-post med webbkursen ger dig direkt tillgång till innehållet i webbkursen. Vid köp av webbkurser avsäger du dig därför 14 dagars ångerrätt då du får tillgång till kursen digitalt. Genom att fylla i och skicka iväg nedantående formulär godkänner du att du avsagt dig ångerrätten för webbkursen eftersom den levereras digitalt.

Mer om köpvillkor och ångerrätt, se information längre ned på sidan. 

 
 
 
 
 
Tonårsyoga "lugn&ro" introduktionskurs
Tonårsyoga "höj energin" introduktionskurs
 
 
 

HEJ FÖRÄLDER!


Hör mig berätta varför jag brinner lite extra för just barn- och tonårsyoga och varför barndomen kanske är den bästa tiden i en människas liv att börja yoga. Jag berättar om de effekter man kan få av yogan och hur det kan hjälpa barn att växa upp till välmående vuxna.

Sagt av föräldrar

Jag upplever att min dotter har fått ett lugnare förhållningssätt, ökat fokus och har blivit tydligare med sina egna behov.

Sophia

Jag tror det är nyttigt för min dotter att lära sig vara närvarande i stunden och bara vara med sig själv utan en massa yttre intryck. De blir så matade med information från alla håll idag att de behöver lära sig stänga av inflödet för att kunna få återhämtning. 

Michaela

Jag ville att min ena dotter skulle testa yoga just för att hon tränar så mycket högintensiv träning som är väldigt tävlingsinriktad. Yogan blir en motvikt till det. 


Min andra dotter ville jag skulle få testa yoga för att komma i kontakt med sig själv och lära sig olika avslappningsövningar då hon ofta "galopperar" iväg i sina tankar och lätt kan känna oro och stress. Hon har också sömnsvårigheter. Hon använder sig av de olika övningar som hon lärt sig på yogan och det hjälper henne i vardagen.

Lisa

Bright Side of Life

Köpvillkor och ångerrätt för webbkurser


Enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du 14 dagar ångerrätt från att du mottagit varan när du handlar via internet.

Det finns undantag då ångerrätten inte gäller. Ångerrätten gäller inte när varan eller tjänsten levereras digitalt på annat sätt än på ett fysiskt medium (USB-minne, CD, DVD etc.) som konsumenten streamar eller laddar ned.

Därför gäller inte ångerrätten efter att du betalat och mottagit webbkursen via e-post.

Betalning och efterföljande e-post för webbkursen ger dig direkt tillgång till innehållet. Vid köp av webbkurser avsäger du dig därför 14 dagars ångerrätt då du får direktaccess till kursen.

unsplash